Назад до Лектори

Александър Иванов

Мениджър в eDynamix

Малко преди да завърши гимназия с профил Информатика и математика в Стара Загора, Александър Иванов взема участие в националната олимпиада на Microsoft в България, където се класира трети в направление Приложно програмиране. Това му осигурява покани от няколко различни университета, но той отказва и се впуска директно в дълбокото като започва работа по самостоятелни проекти, основно свързани с любимото му хоби - 3D/CAD инструменти и създаване на съдържание за 3D компютърни игри.

През годините Алекс се занимава с асемблиране, поправка, поддръжка на компютърни конфигурации, изграждане и физическа поддръжка на мрежи. В един момент се насочва към ИТ поддръжка, изграждане и поддръжка на мрежи в по-големи мащаби. Към екипа на eDynamix се присъединява през 2014 г., като преминава през всевъзможни етапи на кариерно развитие и технологии - VMware ESXi, Microsoft SQL Server, Microsoft IIS, Microsoft Windows Server, Ubuntu Server, езици C#, PHP, PowerShell, Bash, продукти Office 365, Barracuda WAF са само някои от продуктите и технологиите, с които се сблъсква. Преминава и през няколко позиции - първо Team Lead, a след това и мениджър на отдел, какъвто e в eDynamix вече няколко години.

Днес Алекс продължава активно да се занимава с планиране, дизайн и имплементация на виртуална инфраструктура. Радва се на симбиоза между работа и личен живот, при която успява да отделя време и за доста от хобитата си – слушане на музика, фотография, пътувания сред природата, автомобили, както и всевъзможни занимания в двора на дома му.

loading...