Назад до Лектори

Петя Илиева

Творец и създател на КИТНА

Българка е – красива, интелигентна и успешна! Има къдрава коса, широка усмивка и завидни умения да твори прекрасни изделия. Притежава умели ръце, които изработват приказни бижута с народни шевици. Не е минала през девет планини, за да стигне в десета, но се е преборила с редица предизвикателства, за да завоюва и наложи достойно място на българските народни мотиви в съвременния свят. Умее да разчита на себе си и на хората, които са повярвали в нейните мечти. Представяме ви Петя Илиева и нейната марка "КИТНА".

Средното си образование завършва в Професионалната гимназия по облекло "Княгиня Мария Луиза" със специалност "Моден дизайн" и квалификация Втора степен по моделиране и конструиране на облекло.

Проектът КИТНА е първата й дипломна работа в НБУ по специалността "Графичен дизайн". За високия успех записва и втора бакалавърска степен по "Графика и илюстрация на детски книжки".

Дълго време работи като графичен дизайнер във водещи рекламни агенции, преди да създаде КИТНА.

КИТНА е нейна сбъдната мечта, в която влага ръце, сърце, душа, ум и всичко, което е тя.

КИТНА й дава свободата да бъде себе си и да се гордее със своя произход.

КИТНА разказва за чудеса – наши си, български!

КИТНА възражда нашите традиции, възражда България, давайки й нов прочит и нов живот. Макар и да сме малка държава, не бива да забравяме, че сме потомци на славно минало и традиции, които заслужават да бъдат пазени и разпространявани из целия свят. По този начин все повече хора ще разберат къде се намира България и ще имат възможността да усетят енергията и да се докоснат до богатството на неповторимото ни наследство.

Теми, в които Петя Илиева участва

Събития, в които Петя Илиева участва

Digital4StaraZagora 2023

Digital4StaraZagora 2023

На 10 и 11 ноември 2023 г. в Стара Загора идват едни от най-опитните професионалисти в сферата на...

loading...